Event Details


In honor of Dutch ‘National Remembrance Day’ (Dodenherdenking) on May 4th and Liberation Day (Bevrijdingsdag) on May 5th, The Netherland Club of NY will do the annual ’40|45 Commemoration’ on Vrijdag, 3 Mei 2019. This event will be in the Dutch language.

Op Vrijdag, 3 Mei 2019 presenteren we DE HOND ACHTER DE DEUR. Een speciale en indrukwekkende voorstelling van regisseur, schrijver en acteur Paul Binnerts en actrice Thirsa van Til. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden, in het kader van 4 en 5 mei, waarvoor we u van harte uitnodigen.

DE HOND ACHTER DE DEUR

Voor het aangrijpende verhaal van DE HOND ACHTER DE DEUR heeft Paul zich laten inspireren door zijn eigen familiegeschiedenis. Meer dan enkele vergeelde documenten en oude foto’s uit het familiearchief stonden hem niet ter beschikking. Intensief onderzoek naar de geschiedenis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog stelde hem in staat de gebeurtenissen in zijn ouderlijk huis te reconstrueren. Dit leverde meer vragen op dan antwoorden: wat ging er om in zijn ouders en wat dreef hen tot hun beslissingen? Daarop gaven de documenten en de historische feiten geen antwoord.

Paul besloot een roman te schrijven, waarin hij personages opvoert die weliswaar zijn geïnspireerd door zijn familie, maar die niet zijn. Het zijn fictieve personages in een ‘gedroomde’ familiegeschiedenis, die zich afspeelt in een historische context. Daarbij draait het voortdurend om de keuzes die deze mensen moeten maken. A of B? Links of rechts? Wel of niet? Ogenschijnlijk kleine keuzes, met onvoorziene grote gevolgen.

Paul Binnerts legt momenteel de laatste hand aan zijn roman. Maar speciaal voor TNC heeft hij het verhaal bewerkt tot een theatervertelling, afgewisseld met lezingen uit zijn boek door de Nederlandse actrice Thirsa van Til en muzikaal omlijst door de jonge Nederlandse pianist Marius van den Brink. Een avond die u zal meenemen in de afwegingen van de verschillende personages. Wat zou u doen in hun geval? Of deden de keuzes er niet toe, omdat het langzaam sluitende net onontkoombaar was? En aan het eind van de avond zal ongetwijfeld de ‘wat-als’ vraag door uw hoofd spelen.

Aansluitend is er een borrel in Randolph’s.

TICKETS: FREE
Click here to order tickets